[Hjemme] [Inspirasjon] [Tips og gjenbruk] [Smakfulle oppskrifter] [Konkurranser]

tirsdag 14. februar 2012

Tullete tulipanerT idløs
U formell
L ekker
I vrig
P en
A ktiv 
N ysgjerrig    

Tulipan eller tullepan. Valget er ditt. 


Glem Valentines day og higet etter roser (fikk tre langstilkede roser fra min kjære på jobb i fjor og lever fremdeles på det... Det dukker ikke opp blomster på døra fra herrefronten så veldig ofte her akkurat, hihi) Men pyttsann. Jeg var så heldig som fikk tre vakre buketter og en flott orkidé av verdens beste barselgjeng på lørdag. Fantastisk :D I tillegg hadde jeg selv kjøpt inn to buketter med tulipaner til helgen, så da blomstrer det her nå ;) Nå skal det sies at fingrene mine verken er særlig grønne eller tålmodige når det gjelder blomsterkvaster og den slags, men jeg ga i hvert fall halvparten av tulipanene en omgang med en spiss kjøkkenkniv (i all hast over oppvaskkummen), noe som resulterte i noen knukne, halvlange stilker, samt samlige misfornøyde tulipanhoder. Stilkene ble verken kutta skjevt eller med varsomhet. Det er kanskje derfor tulipanene nå lever sitt eget liv i sine respektive vaser, og står ut til alle kanter, som rastløse treåringer i kjerka.... De har drukket sykt mye vann siden fredag i hvert fall. Her er det bånnski som gjelder. Og iveren etter å slenge seg utafor vasene og ikke bry seg med å se pene og oppdragne ut..---> Her er visst noen tulipantips, til ettertanke. (kilde: lysesider.no)

 

Kjøp tulipaner som har tydelige blomsterknopper. Disse skal ikke være utsprunget, men være godt utviklet.

Tulipanene snittes, dvs. man skjærer over 2 cm nederst på hver stilk. Behold plasten eller innpakningspapiret på og sett dem i kaldt vann noen timer. Poenget er at tulipanene skal ha støtte mens de strekker seg ut. Etter dette skal de over i vase. 

VANNRETT? LODDRETT? OG HVA SKAL MAN FØRST SETTE DEM I, HVIS MAN ETTERPÅ SKAL SETTE DEM I EN VASE? ER VASKEBØTTA OK?

Velg en vase som er halvparten av tulipanens lengde. Husk at vannet skal være kaldt. Er det noen løse blader på tulipanen, bør disse fjernes. Aldri la det være blader i vannet. Du kan gjerne bruke litt sukker i vannet, men det er strengt tatt ikke nødvendig. 

NÅ SER JEG FOR MEG AT HELE KJØKKENET BLIR TRANSFORMERT TIL ET ENESTE STORT TULIPAN LABORATORIUM, MED BLADER, HALVE STILKER OG STILKEBITER OVER ALT. *AAANGST*

Når du skal plassere tulipanbuketten, pass på at den ikke står i sollys eller for nær en varmekilde. Dette vil nemlig redusere bukettens levetid. 

OK, SÅ DA ER ALTERNATIVET OG LA DEN VÆRE I KJELLER´N? EVT BAK SOFAEN?

Sett buketten mørkt og kjølig om natten. 

JA, NEMLIG. Å RISIKERE Å SNUBLE I EGNE BEIN, BALANSERENDE MED FLERE VASER PÅ VEI TIL MATBODEN? NEPPE. KALDT ER DET DER OGSÅ. OG IKKE VIL JEG HA TULIPANDRYSS OVER KONFEKTEN HELLER. 

Skift gjerne vann i vasen hver dag. 

WHAT?! HUSKELAPP.... IKKE NOK MED AT JEG SKAL LØPE OPP OG NED TRAPPER SOM EN DURACELLKANIN HVER DAG, MEN JEG MÅ OGSÅ SØRGE FOR FRISKT VANN? MAKAN. FINS DET IKKE ET VANNINGSSYSTEM FOR DEN SLAGS? GARTNER?

Følger du disse tipsene vil buketten være pen i en til to uker. 

HMM, TIPPER MAX EN UKE HER, KANSKJE BARE FEM DAGER. 


Tulipaner gjentar seg på boligvisninger, tydelig ikke uten grunn. Innen visninga er over har tulipanene allerede rukket å syte, gjespe, kjede seg grenseløst, furte over sollys, eller innbilt sollys pga "levende lys trikset", varmen fra alle folka, samt hungeren etter nytt springvann med akkurat passe (udefinerbar) temperatur.  
Derfor er det bare en ting å gjøre når visninga er finito for denne gang: kaste tulipanene i søpla og minne deg selv på at tulipaner er made for television, og not for fun. 

God tulipan!

post signatureIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar