[Hjemme] [Inspirasjon] [Tips og gjenbruk] [Smakfulle oppskrifter] [Konkurranser]

torsdag 15. mars 2012

Deilige ostehorn med ny form

Under et tupperwareparty før jul lot jeg meg overbevise om at en gul, stor plastdings var tingen. Denne var visstnok genial å ha når man skal forme horn, fikk jeg høre. Jeg fikk den først i hus for en måned siden (fordi jeg var treig med å hente varene jeg hadde bestilt :p) så da var det på tide å teste den ut nå.

Konklusjon: veldig enkel i bruk, kjekk å oppbevare da den er flat som en pannekake, og jeg kommer definitivt til å bruke den igjen (snart)! :-)

Deigen som ble til overs rundt formen brukte jeg til å forme og snitte ut egen horndeig. Det ble så som så, litt mer styr. Derfor kan jeg sterkt anbefale denne formen! Du kan velge mellom siden med åtte eller 16 spor, og jeg gleder meg allerede til å lage minihorn til feks tapas o.l.

Jeg kom over en enkel oppskrift på ostehorn her om dagen, så denne ble grunnlag for mine jomfruhorn ;-) Stekinga kunne vært redusert med 1,5 minutt for å få de litt luftigere kjenner jeg :p
Som dere ser er det ingen lumske overraskelser som frø, nøtter, kjerner osv - just the way I like it!
[ Oppskrift er funnet hos http://ginad89.blogspot.com/  ]



Horn med ost og skinke
Oppskriften holder til 16 stk.
1 pakke gjær
4 dl lunkent vann
1/2 ts salt
110 g fullkornsmel
470 g mel
Skinke
Ost
Egg til pensling
Valmuefrø om ønskelig.

1. Smuldre gjæren sammen med lunkent vann.
2. Tilsett melet og saltet.
3. La deigen heve til dobbel størrelse.
4. Elt deigen godt og del den i to. Kjevle deretter hvert emne til en rund leiv.
5. Del deigen opp i åtte like store deler.
6. Legg på ønsket mengde med skinke og ost før hornene trilles sammen.
7. Legg hornene på et stekebrett og la dem etterheve i ca. 15 minutter. Pensle dem deretter med egg og strø på med valmuefrø eller ost.
8. La hornene steke på 240 grader i 10-15 minutter. 

Bon apetit! Dette smakte godt som kveldsmat sammen med kakao ;) Ps. Jeg slang inn ei skive servelat etter steking også, jeg. 



3 kommentarer:

  1. Ja, jeg liker å utnytte tingene best mulig - nå holder de kanskje en uke ekstra :)
    Så bra at du likte oppskriften - det som er så greit med horn er at du kan fylle de med hva som helst :) Kjempesmart med en slik form!

    Gina

    SvarSlett
  2. Nam nam det så godt ut :) Takk for hyggelig kommentar hos meg. Jeg kjøpte faktisk puffene uten fyll så det var veldig lett og legge de i kofferten ;)

    SvarSlett
  3. Hei :)
    Deilig med horn! Og den formen der var jo bare genial. Supert tips!
    Ha en flott mandag
    Klem Janne Merethe

    SvarSlett