[Hjemme] [Inspirasjon] [Tips og gjenbruk] [Smakfulle oppskrifter] [Konkurranser]

torsdag 20. oktober 2011

Forbered deg på nedgraving

Høsten består gjerne av mye innekos. I hvert fall kan du bruke det som en unnskyldning når du ikke gidder å dra ut for å trene...
 - Nei vettu hva i dag skal jeg bare legge meg ned på sofaen og slappe av med en god bok, varm te og levende lys. Man må nyte denne tia mens man kan. Før en vet ordet av det er det sommer igjen, og da er man jo mest ute uansett. Eller? Men først kommer denne hutrende kalde vinteren da... som appellerer til gåsehud. Kulda og 30 cm nysnø gir enda større grunn til å slange seg i go´sofaen med et varmt teppe rundt seg, og slappe av litt mellom hverdagspliktene!

Det er ikke alle forunt å være prisgitt en bedagelig anlagt natur. Noen har rett og slett ikke oppdaget hvor fantastisk det er å sløve en hel kveld på sofaen. Her lader man batterier, gjør ting man ikke ellers får gjort (lese gode bøker, skrive julekort, strikke pulsvarmere, teste ny te, brenne tunga på kakaoen, spise hjemmelagde cookies osv). Høres det ikke herlig ut? Og verken TV eller laptop trenger å stå på mens man gjør det :D

Men... så var det dette her med sofa da. Du er bare nødt til å investere i en god sitte- og liggeplass i stua. Investeringa trenger ikke engang være kostbar. Investeringa i seg selv er den tia du bruker på å finne det rette møbelet. For alt du vet finner du drømmesofaen på Finn.no, eller så arver du en myk godbit et sted. I første omgang er ikke farge og stil det viktigste vi skal fokusere på nå, eller hva? Først må vi få deg ned på det myke underlaget, siden kan vi ta for oss hva som ser penest ut akkurat i din stue ;)

Hvis du ikke er vant til hjemmekos og avslapning har du kanskje en lang vei å gå, før du endelig klarer å nyte totalopplevelsen. Tro meg, jeg kan nesten garantere deg at du vil få mer overskudd og bli et mer balansert menneske på sikt. Du må bare gi deg selv tid til å grave den ned i ny og ne.
Derfor kan det være lurt å lytte til erfarne kosefolk. Oppskriften er enkel. Slik kan du enkelt gjøre redet klart før kulda tar deg: 

1 stk Sofa, sjeselong eller lenestol
1-2 stk pledd
3-8 puter, alt ettersom

Mer enn dette trenger du strengt tatt ikke. Men for å maksimere koseopplevelsen totalt vil jeg anbefale: 
Hjørnebord

1 stk avlastningsbord til artikler som kan fremskynde lykkefølelsen, så som store kopper med noe varmt å drikke i, håndarbeid, godt lesestoff, særdeles hyggelige skåler med godis, kryssord (for den erfarne sofasliter) og kortspill, herunder kabal.   
Bordlampe
1 stk lampe, både gulv-tak- og bordlampe fungerer utmerket, pass bare på at det er et behagelig, ikke gjennomtrengende lys.


1 par lune raggsokker eller tøfler, for å understreke hjemmeskosens sjarm. (Selv er jeg i besittelse av noen herlige oversized kaninlabber, bilde kommer senere).


Verre er det ikke.

Dette blir kanskje litt for mye å svelge på en gang for noen, men fortvil ikke. Ett steg av gangen holder i massevis, vi er ennå bare i oktober. Du har fremdeles fem-seks kuldemåneder foran deg, før kosestundene fortrinnsvis foregår utendørs.

Her har du litt inspirasjon til lune nyheter å dekke sofaen med, puter i første omgang: 

1. Fable pute, Bohus                       2.  Rådyrpute, Kremmerhuset
3. Books pute, Lune Hjem              4. Siri putetrekk, Ellos
5. Dus grønn pute, Bloomingville   6. Petrol putetrekk, Ellos
7. Postcard pute, Bloomingville      8. Valentine pute, Bohus


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar